ביטוח שליחים

תוכן עניינים

ביטוח שליחים

להיות שליח בעידן האונליין זאת כבר קריירה לכל דבר ועניין, הכוללת 6-9 שעות עבודה ביום ופוטנציאל לשכר גבוה של 9,000-13,000 לחודש. אבל בעודו בדרכים, השליח שעל הקטנוע, האופניים או הקורקינט החשמלי חשוף יותר לסיכוני הדרך ועשוי לחוות נזקי גוף ורכוש כתוצאה מתאונה. מי יפצה אותו במקרה כזה? זמן לדבר על חשיבותו של ביטוח שליחים, מדוע חשוב ליצור אותו ומה באמת הוא נותן.

ביטוח שליחים: הביטוח שכל שליח עצמאי חייב שיהיה לו

כל ישראלי שברשותו ביטוח חובה זכאי לתבוע את חברת ביטוח החובה לרכב במקרה שנגרמו לו נזקי גוף מתאונת דרכים ולקבל פיצוי בגובה עשרות אלפי שקלים. נתון זה שמספק גב והגנה לשליחים על קטנועים, לא תואם את הגיבוי הכלכלי שיקבלו שליחים על קורקינטים ואופניים חשמליים שאינם יכולים לבטח את עצמם דרך חברות ביטוח החובה ונאלצים להתבסס על מנגנון הפיצויים של המוסד לביטוח הלאומי, שמשלם דמי פגיעה של 75% מהשכר – כמובן כל עוד מדווחים ומשלמים עבורו מידי חודש.

מכיוון שבמקרה של תאונה צפוי להתרחש הפסד כלכלי אדיר עם פיצוי מינימלי, ביטוח פרטי לשליחים נחשב לעניין קריטי שאין לצאת לדרך בלעדיו. די בפציעת כף יד קלה כדי להשבית שליח מלרכוב על אופניו במשך מספר חודשים ואילו פגיעת גב או רגליים כבר תעביר את השליח ממשמרת של 6 שעות עבודה ל-3 לכל היותר והשכר בהתאם.

אם נוסיף לכך את הצורך בטיפולים, עזרים רפואיים, תרופות ואפילו חלילה אשפוזים, ניתוחים או תקופת שיקום, נקבל מאבק קשה בתוצאות התאונה שסופו בגירעון כלכלי שיהיה כמעט בלתי אפשרי לכסות.

חשוב לציין שיש מגוון רחב של שליחים, כמו גם שליחים שמתניידים באמצעות רכב. יש לרכוש ביטוח גם אם מבצעים שליחות משפטית ושליחויות מסוגים שונים.

מה כלול בפוליסת הביטוח?

לרשותם של שליחים עומדות מספר אפשרויות ביטוח, כאשר בראשן ניצב ביטוח התאונות האישיות. ביטוח זה מגדיר מצב של "תאונה" כאירוע פתאומי שבו נגרמה פציעה פיזית, המלווה באובדן תפקודי כתוצאה ממעשיו של גורם חיצוני. ביטוחי התאונות האישיות אינם מתייחסים לשאלות של זמן ומקום ומאפשרים פיצוי כפול, כך שניתן לתבוע את הביטוח הלאומי או ביטוח החובה לרכב במקביל. ביטוחים נוספים שניתן ליצור יתאימו לכיסוי הוצאות בגין נזקים קשים הם ביטוח סיעודי, ביטוח נכות מעבודה וביטוח חיים.

ביטוח התאונות האישיות מכיל בדרך כלל כיסוי מידי ללא תקופת אכשרה ומעודד הצטרפות בגיל מוקדם, כך ששליחים שגילם 23 ומטה ייהנו מתשלום פרמיה קבועה ללא התייקרות לכל אורך התקופה. הביטוח מכסה נזקים ועלויות שנגרמו כתוצאה מתאונה לרבות שברים, כוויות, אשפוזים וחלילה נכות או מוות (ביטוח רק לאחד מהשניים לפי בחירת המבוטח) עד לגובה הסכום שמבוטח בפוליסת הביטוח.

כדאי לדעת שישנם גופים בישראל שמחויבים לרכוש לעובדיהם ביטוח תאונות אישיות וביניהם גם חברות משלוחים דוגמת וולט: החברה מספקת לשליחיה ביטוח שתקף לזמני העבודה ואזורי הפעילות המוגדרים לכל אחד, אותם היא אוכפת דרך אפליקציה פנימית אליה השליחים נדרשים להתחבר.

חשוב לציין כי ביטוח שליחים מתייחס לנזקי גוף בלבד ואיננו כולל נזקי רכוש לרבות האופניים או הקורקינט, טלפון סלולרי וכו'. לכן מומלץ גם לשקול ביטוח לעצמאים לכיסוי הרכוש היקר.

כמובן שבדומה ליתר הביטוחים, גם ביטוח השליחים זוכה להרחבות והחרגות שונות. כך למשל, יינתן פיצוי למי שנכותו נגרמה כתוצאה מהטיפול הרפואי שעבר אחרי התאונה, אך לא אם התאונה התרחשה ברכיבה על קורקינט חשמלי בחו"ל.

תקופת ביטוחי תאונות אישיות עומדת לרוב על שנתיים בלבד ויש לחדש את הביטוח בסיום התקופה. כאן המקום לציין כי לחברות הביטוח אין הרשאה להמשיך את הביטוח באופן אוטומטי ולכן מבוטח שלא יפעל באופן יזום לחידוש הביטוח שלו, עשוי לגלות שהוא אינו עומד לרשותו ברגעי האמת.

עניין נוסף לשים אליו לב הוא סעיפים שמתייחסים לתיאור הפעילויות והתאונות בהם השליח עלול להיפצע. חשוב לוודא שאתם מכוסים כראוי ובסכומים ריאליים (בדקו האם יתקבלו כסכום חד פעמי או כקצבה), שהנכות המכוסה הינה מלאה וצמיתה (ולא רק חלקית וזמנית) ומהם המבחנים שחברת הביטוח מעמידה לצורך קביעת נכות.

כמה עולה ביטוח שליחים?

ביטוח תאונות אישיות עולה בין 30-350 ₪ לחודש, תלוי בחברה המבטחת ובגובה הכיסוי בפוליסה. כמובן שהפרמיה נמצאת בקורלציה עם היקף הפיצוי, כך שככל שתשלמו תמורתה סכום חודשי יקר יותר, גובה הכיסוי יעלה ועשוי להגיע בחלק מהפוליסות גם עד תשלום חד פעמי של כחצי מיליון ₪.

ומה לגבי עלויות ביטוחים נוספים לשליחים? להלן התעריפים הכלליים:

ביטוח סיעודי

 

20-30 ₪ לחודש
ביטוח מנהלים (אובדן כושר עבודה)

 

הפרשה של עד 16% מההכנסה החודשית
ביטוח חובה לקטנוע

 

3,000-3,500 ₪ לשנה בקטנועים עד 250 סמ"ק

4,500-6,500 ₪ לשנה בקטנועים מעל 500 סמ"ק

 

ביטוח עסק (לכיסוי נזקי רכוש) 100-300 ₪ לחודש בהתאם לכיסויים הנבחרים כמו ביטוח תכולה וצד ג'.

 

 

איך רוכשים את הביטוח?

עשרות חברות ביטוח בישראל מציעות ביטוחים לשליחים עצמאיים במקרה של נזקי גוף ורכוש ומאפשרות למבוטחים להתאים לעצמם את תנאי הפוליסה באופן יחסית גמיש. מומלץ לפנות לחברה שמשווקת ביטוחים מתאימים ומתנהלת באופן תחרותי מול אחרות, על מנת להקל על סקר השוק ובדיקת התנאים והמחירים. בהחלט רצוי לערוך השוואה יעילה מול 2-3 חברות לפני שמחליטים סופית ולבקש לקבל העתק מהפוליסה של כל אחת מהן כדי להבין לעומק את טיב הביטוח והכיסויים.

עוד אין לכם ביטוח שליחים?

אל תוותרו על שריון ההגנה הקריטי שלכם לעבודה בענף השליחויות בארץ. ביטוח השליחים מהווה את הכתובת הבלעדית במקרה של תאונה שהותירה אתכם עם פציעה גופנית וזה הזמן לצאת לבירור התנאים, הכיסויים והמחירים בחברות הביטוח ולדאוג לעצמכם ברגעים הקשים והמאתגרים של החיים.

נגישות
לשליחויות בכל הארץ לחצו כאן